Heb je vragen?

Neem contact op met onze collega Dirk-Jan van Wijck. Hij helpt u graag!

0113 - 29 63 33Stuur Dirk-Jan een mail

Waterland Projecten verzorgt de complete bouwkundige engineering en bijkomende ontwerpwerkzaamheden voor particulieren, aannemers, projectontwikkelaars en overige partijen. Zo kan Waterland Projecten u elk aspect van bouwkundige engineering uit handen nemen en u hierin volledig ontzorgen.

Meer dan alleen tekenwerk

Bouwkundige engineering is meer dan alleen tekenwerk. Waterland Projecten heeft experts in dienst die in staat zijn om de juiste vragen te stellen en met creatieve oplossingen te komen. Dit doen wij altijd in het kader van het projectbelang. Ons multidisciplinaire team brengt hiermee de aspecten Bouw, Civiel, Logistiek en Techniek bijeen. Op deze manier realiseren wij voor u het meest optimale en integrale eindproduct.

Binnen onze bouwkundige engineering is degelijk risicomanagement de basis voor het waarmaken van uw projectambities. Hiervoor zetten wij direct in op de nauwkeurige beheersing van het ontwerp- en realisatieproces. In andere woorden, bij elke ontwerpstap stemmen wij architectuur, bouwkosten, constructie en installaties uitgebreid op elkaar af.

BIM-engineering/ BIM-coördinatie

In de bouw wordt het toepassen van BIM-modellen steeds belangrijker. BIM is een afkorting voor Building Information Modeling. BIM staat voor de samenwerking in het bouwproject tussen verschillende partijen in een 3D-omgeving. Door het bundelen van 3D informatie-modellen kan er tijdens de voorbereidende fase al een behoorlijke foutmarge weggestreept worden.

Het gaat niet alleen om de technische afstemming bij BIM. Veel belangrijker is het managen van verwachtingen, het stimuleren van onderlinge samenwerking en efficiënte afstemming tussen verschillende partijen. De meeste verstoring in tijd en geld vindt immers plaats tussen de partijen. Waar de ene partij stopt moet de andere partij beginnen. Een BIM-coördinator borgt de samenwerking op voorhand. Hiermee zorgen wij voor een gestroomlijnde aanlevering en samenwerking op de bouw.

Samengevat:

Waterland Projecten verzorgt en ontzorgt voor u het volledige tekenwerk en de benodigde technische berekeningen en ontwerpnota’s voor uw planstudie, projectvoorbereiding, aanbiedings- en ǀ of uitvoeringsontwerp. Naast het traditionele Engineering kunnen wij ook de BIM-engineering volledig verzorgen. Dat heeft positieve impact op het reduceren van faalkosten.

Een greep uit onze dienstverlening:

Formuleren van programma van eisen voor uw ontwerp

Schetsontwerp

Visualisatie middels fotorealistische 3d impressies

Kostenramingen

Uitwerken van Technisch- en Uitvoeringsontwerp van A tot Z

Constructief tekenwerk zoals (paal-)funderingen, kelder-, staal-, beton- en houtconstructies

Constructieve berekeningen

Bouwfysische berekeningen, zoals daglicht, ventilatie, EPC/EPG, BENG, thermografie

(Bijbehorende) Bouwfysisch tekenwerk

BIM-coördinatie

Reken op onze uitgebreide dienstverlening bij bouwkundige engineering

Zoekt u een expert die u bijstaat met technisch tekenwerk en professionele engineering? Reken dan op de bouwkundige experts van Waterland Projecten uit Goes, in Zeeland. Ons team gaat graag voor u aan de slag en levert ontwerpen die aan al uw wensen voldoen. Neem contact met ons op voor een offerte of aanvullende informatie. Dit kan door te bellen naar +31(0)113 – 29 63 33 of een e-mail te sturen naar [email protected], of het contactformulier in te vullen.