Heb je vragen?

Neem contact op met onze collega Hans Polderman. Hij helpt u graag!

06 13 92 45 28Stuur Hans een mail

Waterland Projecten verzorgt alle Engineering, zoals bijvoorbeeld constructief tekenwerk en overig technisch tekenwerk in opdracht van architecten, aannemers, projectontwikkelaars en anderen. Deze ontwerpen zijn het resultaat van het door-ontwikkelen van een bestaand definitief ontwerp (DO). Of het nu gaat om individuele onderdelen zoals funderingen, (deel-) constructies, plattegronden of complete projecten in zowel woningbouw of utiliteitsbouw, Waterland Projecten kan u elk aspect van Engineering uit handen nemen.

Meer dan alleen tekenwerk

Engineering is meer dan alleen tekenwerk. Waterland Projecten heeft veel expertise als het gaat om het maken van constructieve berekeningen, analyses en rapportages. Voor het realiseren van engineeringswerkzaamheden baseren wij ons op statische en bouwfysische berekeningen. Vanzelfsprekend houden we de focus op het voldoen aan de richtlijnen, het programma van eisen, en het bestek.

BIM-engineering/ BIM-coördinatie

In de bouw wordt het toepassen van zogenaamde BIM-modellen steeds belangrijker. BIM is een afkorting voor Building Information Management. BIM staat voor het samenwerken in bouwprojecten tussen verschillende partijen in een 3D omgeving. Door het bundelen van 3D informatie-modellen kan er tijdens de voorbereidende fase al een behoorlijke foutmarge weggestreept worden. Het gaat niet alleen om de technische afstemming bij BIM. Veel belangrijker is het managen van verwachtingen, het stimuleren van onderlinge samenwerking en efficiënte afstemming tussen verschillende partijen. Immers, de meeste verstoring – zowel in tijd als in geld –  vindt plaats tussen de partijen. Waar de ene partij stopt moet de andere partij beginnen. Een BIM-coördinator waarborgt de samenwerking op voorhand en zorgt voor een gestroomlijnde aanlevering en samenwerking van onderaannemers op de bouw.

Samengevat:

Waterland Projecten levert u  op aanvraag het volledige tekenwerk en de benodigde technische berekeningen en ontwerpnota’s voor uw planstudie, projectvoorbereiding, aanbiedings- en ǀ of uitvoeringsontwerp. Naast het traditionele Engineering kunnen wij ook de BIM-engineering volledig verzorgen. Dat heeft positieve impact op het reduceren van faalkosten.

Een greep uit onze dienstverlening:

Uitwerken van Technisch- en Uitvoeringsontwerp van A tot Z

Constructief tekenwerk zoals (paal-)funderingen, kelder-, staal-, beton- en houtconstructies

Constructieve berekeningen

Bouwfysische berekeningen, zoals daglicht, ventilatie, EPC/EPG, BENG, thermografie

(Bijbehorende) Bouwfysisch tekenwerk

BIM-coördinatie

Reken op uitgebreide dienstverlening

Zoekt u een expert die u bijstaat met technisch tekenwerk en professionele engineering? Reken dan op Waterland Projecten uit Goes, in Zeeland. Ons team gaat graag voor u aan de slag en levert ontwerpen op die aan al uw wensen voldoen. Neem contact met ons op voor een offerte of om meer informatie aan te vragen. Dit kan door te bellen naar +31(0)113 – 29 63 33 of een e-mail te sturen naar info@waterland-projecten.nl, of het contactformulier in te vullen.